Een wallhanging gemaakt van de kleding van jouw overleden dierbare. Gebaseerd op Marokkaanse Boucherouite tapijten en eerlijk geweven door nomade-families in de Marokkaanse Sahara.
een uniek handgemaakt product
Iedere wallhanging is gebaseerd op Marokkaanse Boucherouite tapijten, gemaakt door nomade-families in de Marokkaanse Sahara. Boucherouite staat ook wel bekend als ‘poor man’s carpet’ oftewel, gemaakt uit oude materialen.
Kies je design
Als je een wallhanging laat maken bepaal je eerst met welke kleding. Wat zijn die bijzondere stukken die je wilt herinneren? Dan kun je kiezen uit een aantal designs. In een design intake kijken we samen jouw ontwerp. Je stuurt de kleding naar onze studio in Amsterdam en wij nemen het vanaf daar over.
Bestellen
Bestellen werkt bij ons altijd via een online design intake. Samen kijken we naar jouw ontwerp.
De kosten voor het maken van een wallhanging zijn exclusief de verzendkosten van jouw kleding naar Amsterdam en van de wallhanging in Amsterdam terug naar jouw huis. De levertijd is drie tot vijf maanden, afhankelijk van het seizoen en de transporttijden.
het proces
De kosten voor het maken van een wallhanging zijn exclusief de verzendkosten van jouw kleding naar Amsterdam en van de wallhanging in Amsterdam terug naar jouw huis.De kosten zijn inclusief transportkosten tussen Amsterdam en Marokko en het persoonlijke design traject. De levertijd is drie tot vijf maanden, afhankelijk van het seizoen en de transporttijden.
bijzondere verhalen
Boucherouite
Vanaf de jaren ’60 zijn de boucherouite tapijten in opkomst. Wol werd in die tijd schaarser. Tegelijk werd er steeds meer kleding afgedankt, door de opkomst van fast fashion. Boucherouite tapijten zijn te vinden in veel Marokkaanse woningen, soms ook om op te slapen.
Hoewel dit type tapijt relatief nieuw is, worden dezelfde technieken gebruikt als voor traditionele wollen tapijten. Deze ambacht van het tapijten knopen word van moeder op dochter overgedragen. Meestal werken ze met vier of vijf vrouwen tegelijk aan één tapijt – waarbij ze de rollen verdelen over knippen, sorteren en knopen maar ook koken, thee zetten en oppassen op de kinderen.